Kalorimeter-1

Kalorimetre

Vi tilbyr kalorimålere fra det tyske selskapet IKA.

IKAs bombekalorimetre er markedsledende når det gjelder å bestemme energiverdier for både flytende og faste prøver. IKAs utvalg av kalorimetre gir laboratorier det beste uansett krav.

Serien består av modellene C 1, C 200, C 6000 og C 7000. Du kan lese mer om hver modell via lenkene nedenfor.

Ved forbrenning av prøver med kalorimetre måles varmen/energien som genereres fra prøven under kontrollerte forhold. I forbrenningskaret – den såkalte “bomben” – blir prøven brent med tilsetning av oksygen og mengden avledet varme måles. For å forhindre ytre temperaturpåvirkning har forbrenningsprosessen et ytre kar (kappe) som beskyttelse.

Omtrent ett gram prøve (flytende eller væske) veies inn i en digel og plasseres i prøvebeholderen, “bomben”. Testdigelen er koblet til en antenningsmekanisme med bomullstråd. Prøvekaret fylles med oksygen (30 bar) og prøven forbrennes/brytes ned. Under forbrenningsprosessen kan temperaturen i prøveskålen nå 1000 °C. Den høye temperaturen betyr også at trykket øker – og dermed oppnås en nedbrytning/forbrenning av alt organisk materiale.

Varmen som oppstår under prosessen, kan nå bestemmes – som en energiverdi.

LAB Norway selger en rekke kalorimetre. Vil du vite mer om noen eller har du spørsmål? Nøl ikke med å kontakte oss, så hjelper vi deg videre. Les mer om de forskjellige kalorimetrene vi selger via lenkene nedenfor.

Spør om produktet